viernes, 10 de marzo de 2017

CRÒNICA DEL 4 DE MARÇ: FEMINISME I TRANSFORMACIÓ SOCIAL







                   
CRÒNICA:4 DE MARÇ
FEMINISME I TRANSFORMACIÓ SOCIAL


El passat 4 de març des de la Secretaria de la Dona de CGT Castelló vam treballar per ser transformadores actives d'aquesta societat. Caminant cap a una societat més justa basada en el feminisme i en contra del capitalisme. L'objectiu va ser fer un repàs de la trajectòria laboral de les dones durant aquest segle.

Començarem amb la projecció del documental “A la deriva (pels circuits de la precarietat femenina)”, que ens va portar a conèixer la situació de les dones de classe treballadora l'any 2003 d'una manera fresca i dinàmica i deixant al final una porta oberta a l'optimisme i a la possibilitat de canvi. Mostrant-nos com sempre existeix una bretxa per fer cedir al sistema que ens oprimeix.

Continuem amb la xerrada de la companya Emilia Moreno de la Vieja, que aquesta vegada ens va parlar de les nefastes conseqüències que tenen les crisis sobre les dones. Com segueixen aprovant lleis que augmenten la desigualtat emparant-se en la Llei de igualtat. L'increment de la Bretxa Salarial. La importància de reconèixer les cures que realitzem les dones a canvi de res i fent una crida a la corresponsabilitat necessària i derivada de la interdependència humana, a més de molts altres dades i referències interessants a tenir en compte en endavant com a Lina Gálvez.

La companya Concha Martínez Giménez ens va parlar de feminisme des d'una perspectiva ecològica aportant el seu punt de vista i els estudis realitzats per grans dones, entre elles: Carmen Castro, Capitolina Diaz, Yayo Herrero o Amaia Pérez Orozco i la seva publicació “Subversió feminista de l'economia”…posant l'accent en aquells aspectes de la societat irreconciliables.

Per acabar, Dúnia Rosell Vilà ens va traslladar fins a aquest gran projecte de llobes que estan teixint. Una proposta valenta que uneix memòria històrica, edificis industrials de principis del segle passat i feminisme. I que podeu conèixer el proper 18 de març en una jornada de portes obertes o en el qual és possible col·laborar a qualsevol altre moment. Gràcies Dúnia per la teva espontaneïtat i rebel·lia.

Agraïm a totes les que heu participat per fer aquest acte possible. A les ponents, ja que considerem que va ser tan interessant que hagués donat per estar un dia sencer compartint coneixements. A María Celestino per la cartelleria, que sempre ens ajuda a reflectir amb el seu estil tan personal els nostres esdeveniments. A les assistents, que no van ser poques i van manifestar un feedback positiu. A l'Associació de Asperger de Castelló per prestar-nos el projector. I a MADEP, per oferir-nos les seves instal·lacions per poder unir-nos i reflexionar sobre els temes que ens preocupen.


Us deixem alguns enllaços perquè pugueu seguir a les ponents:






UNEIX-TE A LA RAJADA!!


No hay comentarios:

Publicar un comentario